Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2014 – 2015

 Ένα καταπληκτικό απόγευμα ήταν αυτό της 10ης Ιουνίου  2015 για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας.  Αυτή η γιορτή λήξης του 2ου Δημ. Σχολείου για το σχολικό έτος 2014 ? 2015 είχε τα πάντα:  Παιχνίδι, χορό, μουσική, θέατρο, φαγητό και ποτό για μικρούς και μεγάλους. Ένα μεγάλο φινάλε που άξιζε σε όλους μας (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές) ως ανταμοιβή για την κουραστική  καθημερινότητα των τελευταίων μηνών.

            Η γιορτή μας ήταν θεματική και αφορούσε την έννοια του σεβασμού από  τις ειδικότερες διαστάσεις της (αυτοσεβασμός) μέχρι τις πιο διευρυμένες διαστάσεις της (διαπολιτισμικός σεβασμός).

             Ο διευθυντής  κ.  Παναγιώτης Μαρούσης και η υποδιευθύντρια κ. Λένα Σβεντζούρη καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και η γιορτή ξεκίνησε αρχικά στο εξωτερικό προαύλιο του σχολείου. Οι μαθητές των Α? , Β΄,  Γ΄, Δ΄, και Ε΄ τάξεων πραγματοποίησαν παιχνίδια και χορούς από διάφορα μέρη του κόσμου, τα οποία επιμελήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο η γυμνάστριά μας  κ.  Λίτσα Αγγελάκη. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές της Στ΄ τάξης τους οποίους έμαθαν υπό την καθοδήγηση του  κ. Κώστα Σάνη.

            Καθ? όλη τη διάρκεια της γιορτής μας στο προαύλιο υπήρχαν άφθονα φαγητά, αναψυκτικά και χυμοί για τους μικρούς μας μαθητές. Επίσης  υπήρχε μπουφές με εδέσματα από διάφορες χώρες του κόσμου, τον οποίο επιμελήθηκαν γονείς των μαθητών μας ! Τους ευχαριστούμε πολύ!

            Η γιορτή συνεχίστηκε στον εσωτερικό χώρο του σχολείου όπου οι μαθητές της Στ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Μαρία Λάζαρη και κ. Ιουλία Φατούρου χάρισαν στο κοινό μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, γέλιο και ταυτόχρονα συγκίνηση και προβληματισμό με πληθώρα μηνυμάτων. Η παράσταση είχε τον τίτλο «Χάθηκε ο σεβασμός;» και το θεατρικό μέρος της έγραψε η εκπαιδευτικός  κ. Ιωάννα Σταμούλη. Ιδιαίτερη νότα για την παράστασή  μας υπήρξε η ενορχήστρωση του τραγουδιού «Χέρια σαν κι αυτά» των Locomondo που πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές του Μουσικού σχολείου Λευκάδας και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!  Η μουσικός του σχολείου κ. Μαρία Βλάχου καθοδήγησε τα παιδιά στην ερμηνεία του τραγουδιού.

            Τέλος, ακολούθησε αποχαιρετιστήριο μήνυμα του διευθυντή προς τους μαθητές της Στ΄  τάξης και δόθηκε στα παιδιά DVD με σχολικές αναμνήσεις, προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

            Η γιορτή μας ήταν μια συλλογική προσπάθεια όπου βοήθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί ? αφανείς ήρωες του 2ου Δημοτικού καθ? όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών, αλλά και τη μέρα της παρουσίασης εκπέμποντας έτσι έμπρακτα το μήνυμα του σεβασμού και της αλληλοϋποστήριξης. Το αποτέλεσμα φάνηκε στο χειροκρότημα?.

     Πάντα τέτοια!!!

         007023

 


046029

 

 018
 086