6 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!

Η δασκάλα του Τμήματος Ένταξης , κ. Δάφνη Ρωμανίδου και η δασκάλα παράλληλης στήριξης κ. Βασιλική Αδάμ ετοίμασαν για τους μαθητές μας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δράσεων  για την ημέρα αυτή:

Κατά το πρώτο δαδακτικό δίωρο    οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’,  Β’ και Γ’ τάξεων παρακολούθησαν με τη βοήθεια των μαθητών της Ε τάξης του Τμήματος Ένταξης του σχολείου, τη δραματοποίηση του παραμυθιού “Πράσινος δράκος”. Μπροστά στους μικρούς μαθητές τα ζώα του δάσους ζωντάνεψαν και δίδαξαν τεχνικές διαχείρισης του θυμού κι επίλυσης των συγκρούσεων, που τελικά βοήθησαν τον θυμωμένο δράκο της ιστορίας , να γίνει παντοτινά χαρούμενος.

 

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε η προβολή της γαλλικής συγκινητικής ταινίας του Αλπέρ Λαμορίς “Το κόκκινο μπαλόνι”,   που πραγματεύεται θέματα φιλίας, ζήλιας, επιθετικότητας και  απονομής δικαιοσύνης που πρωταγωνιστούν διαχρονικά  στον κόσμο των παιδιών.

         

Το δεύτερο διδακτικό δίωρο   οι Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις του σχολείου παρακολούθησαν δραματοποιημένη μελέτη περίπτωσης σχολικού εκφοβισμού, από τους μαθητές της Ε’ τάξης του Τμήματος Ένταξης του σχολείου και έδωσαν τις δικές τους λύσεις και τρόπους διαχείρισης συγκρουσιακών καταστάσεων στο σχολείο. Έφτιαξαν το δικό τους σύνθημα κατά του σχολικού εκφοβισμού.  Τέλος παρακολούθησαν επίσης, την ταινία ” Το κόκκινο μπαλόνι “. Μετά την προβολή, ακολούθησε ομαδική συζήτηση.

Τις υπόλοιπες διδακτικές ώρες της ημέρας ακολούθησαν δράσεις μέσα στις τάξεις, με αφορμή την προβολή της ταινίας.

Πριν τη λήξη του σχολικού προγράμματος το σύνολο των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας συγκεντρώθηκε στο προαύλιο, όπου μοιράστηκαν σε όλους κόκκινα μπαλόνια, σύμβολα της αγάπης και της φιλίας, με την αποστολή όλοι να τα φροντίσουν με την αγάπη και τον σεβασμό, που επέδειξε ο πρωταγωνιστής της ταινίας που προβλήθηκε.