ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2002- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                                                                                       Λευκάδα, 09/09/2022

 

Προς γονείς

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς, ευχόμαστε σε όλους σας υγεία, καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά σας. Με την έναρξη του διδακτικού έτους σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Tη Δευτέρα 12-9-2022 και ώρα 08:20 θα γίνει ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2022-2023 στο εξωτερικό προαύλιο του σχολείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν  στο Σχολείο στις 08:15 και   θα αποχωρήσουν στις 9:30. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών θα παραμείνουν στην άκρη του εξωτερικού προαυλίου. Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους τις σχολικές τσάντες, επειδή θα διανεμηθούν τα σχολικά βιβλία.

Η μεταφορά των μαθητών με λεωφορείο θα  γίνεται στις προβλεπόμενες ώρες από Τρίτη 13-09-2022.

Τη Δευτέρα 12-09-2022, η αποχώρηση των μεταφερόμενων μαθητών με λεωφορείο  θα γίνει  στις 12:00.

Από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η λειτουργία του Σχολείου θα ξεκινήσει κανονικά στις 8:15. Την ίδια μέρα θα αρχίσει να λειτουργεί και το Ολοήμερο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες για την αποφυγή διασποράς του COVID-19, σας ενημερώνουμε:

  1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες στο Σχολείο.

 

  1. Εάν ένας μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα COVID-19, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το Σχολείο με ευθύνη του γονέα.

 

  1. Ο μαθητής που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου και πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).
  2. Ο μαθητής μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα. Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

 

  1. Οι μαθητές, όταν επιστρέφουν στο σχολείο, υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας για πέντε (5) ημέρες.

 

Τέλος σας υπενθυμίζουμε την προσκόμιση του ΑΔΥΜ για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής για τους μαθητές της Δ΄ τάξης και για όσους μαθητές της Α΄ τάξης δεν το έχουν φέρει ακόμη.

 

                                                 Η Δ/ντρια του Σχολείου

 

                                            Ελένη Σβεντζούρη