Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Δώρα στη Βηθλεέμ”

Την Παρασκευή 13/12/2019 οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:  “Δώρα στη Βηθλεέμ” που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς Λευκάδας & Ιθάκης.

 

Με αφορμή την εικόνα της Γέννησης του Κυρίου, έργο Θεοφάνους του Κρητός από το δωδεκάορτο της Ι. Μονής Σταυρονικήτα Αγ. Όρους τα παιδιά γνώρισαν τα γεγονότα και τα μηνύματα της μεγάλης δεσποτικής εορτής, όπως τα παρουσιάζει η παραδοσιακή Ορθόδοξη αγιογραφία.

Εστιάζοντας στις μορφές των Τριών Μάγων, που γεμάτοι αγάπη για το Νεογέννητο Χριστό Του προσέφεραν τα δικά τους δώρα, θυμήθηκαν ότι το μεγαλύτερο δώρο για τον Χριστό είναι η αγάπη προς τον πάσχοντα αδελφό μας. Με τρόπο απλό και κατανοητό συνειδητοποίησαν τα λόγια του Χριστού μας, ότι «εφ’ όσον κάνατε το καλό σ’ έναν από τους αδελφούς σας που οι άλλοι περιφρονούν ως ελάχιστους, σ’ εμένα τον ίδιο το κάνατε».

Τα παιδιά προαιρετικά ζωγράφισαν σε ειδικό φύλλο εργασίας το δώρο που τα ίδια θα ήθελαν να χαρίσουν στον Χριστό, με βάση όσα άκουσαν και συζήτησαν με τον υπεύθυνο του προγράμματος π. Ιωαννίκιο και τους δασκάλους τους.

Όλων των παιδιών οι ζωγραφιές ήταν υπέροχες, κρύβοντας αγάπη πολλή για τον Θεό και τον άνθρωπο!

Ξεχώρισαν και διακρίθηκαν  για τη ζωντάνια και τα μηνύματά τους τα έργα των παρακάτω μαθητών του σχολείου μας

Χρύσα Ροντογιάννη (Β2΄ τάξη 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας)

Φωτεινή – Δέσποινα Σκληρού (Γ2΄τάξη 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας)

Αναστασία Μαρίνου (Ε1΄τάξη 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας)

Ξένια Κατωπόδη (Ε1΄ τάξη 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας)

Βάλια Καραβία (Ε1΄ τάξη 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας)

Οι απονομές έγιναν την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019