Βιωματικές δράσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος   των Special Olympics Hellas “Παίζουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί»

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος   των Special Olympics HellasΠαίζουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί»  και φιλοδοξώντας να πιστοποιηθεί το σχολείο μας ως ενταξιακό σχολείο των Special Olympics Hellas ,πραγματοποιήθηκαν   βιωματικές – αθλητικές δράσεις  Βocce  στο γήπεδο 7Χ7  και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ Πογκ) στο κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας στις 24 και 26 Μαΐου αντίστοιχα  .

Οι μαθητές του Στ2 συμμετείχαν  στο άθλημα  Βocce , παίζοντας αντίπαλοι με τους εξαιρετικούς  αθλητές των των Special Olympics Hellas   του τοπικού προπονητικού προγράμματος  Λευκάδας. Η εμπειρία σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη! Συμμετείχαν όμως, όπως και οι   μαθητές της Γ τάξης , και στους αγώνες  Πινγκ Πονγκ , όπου γνώρισαν από κοντά τους  αθλητές μας και βραβευμένους στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Invitational Games Malta 2022, στο άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ Πονγκ)   που θα διεξήχθησαν στη Μάλτα 13-18 Μαΐου 2022.  Ο Αντώνης, ο Αντρέας, ο Βαγγέλης και ο Αλέξανδρος υποδέχθηκαν με χαρά τους μαθητές μας κι όλοι μαζί  έπαιξαν   , συζήτησαν, έμαθαν,  γέλασαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Μέσω των δράσεων αυτών , πέρα από την επίτευξη του στόχου να πιστοποιηθεί το σχολείο μας ως ενταξιακό των Special Olympics Hellas ,   οι αθλητές  γνώρισαν τους μαθητές  ,αλλά και οι μαθητές τους αθλητές    και  έτσι αλληλεπιδρώντας, επικοινωνώντας , συμμετέχοντας και συμπράττοντας , ανακάλυψαν ότι η δυνατότητα μπορεί να μετατραπεί  σε ικανότητα μέσω της δουλειάς, της θέλησης, της επιμονής  και  της βοήθειας.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα των    Special Olympics Hellas Λευκάδας, τόσο στους αθλητές , αλλά και στους προπονητές , τους εθελοντές και στον συντονιστή ,κο Άγγελο Βονιτσάνο , για τις προσπάθειες που καταβάλλουν κι ευχόμαστε πάντα να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και τα όνειρά τους.

Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη φιλοσοφία και τις δράσεις των Special Olympics Hellas, μπορεί να ενημερωθεί από τη σελίδα του  οργανισμού εδώ:

BOCCE:

 

 

Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πινγκ Πονγκ):