Αγιασμός σχολικού έτους 2020-21

Αγαπητοί γονείς,

 

Tη Δευτέρα 14-9-2020 και ώρα 11:00 θα γίνει ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2020-2021. Οι μαθητές/τριες των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων θα προσέλθουν στις 10:15 και οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης στις 10:30.  Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που υπάρχουν, εξαιτίας της λοίμωξης COVID-19, η τελετή του αγιασμού θα γίνει στο εσωτερικό προαύλιο του σχολείου με φυσική παρουσία μόνο των μαθητών της Α΄ τάξης, οι γονείς/κηδεμόνες των οποίων θα παραμείνουν στο εξωτερικό προαύλιο, ενώ οι μαθητές/τριες των υπόλοιπων τάξεων θα μεταβούν άμεσα στις αίθουσες όπου θα τους περιμένουν για να τους υποδεχτούν οι δάσκαλοι/ες τους. Οι μαθητές όλων των τάξεων, όπως και οι  γονείς/κηδεμόνες της Α΄ τάξης που θα μπουν στο προαύλιο (εφόσον υπάρχει συνωστισμός) πρέπει να φορούν υποχρεωτικά προστατευτικές μάσκες (κατά προτίμηση υφασμάτινες), για την ατομική τους προστασία, αλλά και για την προστασία των συμμαθητών τους, των δασκάλων τους και των μελών της οικογένειάς τους, όταν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Όταν τελειώσει η τελετή, ο ιερέας θα περάσει από κάθε τμήμα και θα ευλογήσει τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των τάξεων θα πάρουν τα βιβλία τους (γι’ αυτό πρέπει να έχουν μαζί τους τις τσάντες τους) και θα αποχωρήσουν από το σχολείο περίπου στις 11:30. Οι γονείς τους θα τους παραλάβουν από την κεντρική πόρτα εξόδου και δεν θα πρέπει να συνωστίζονται για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης, πριν τον αγιασμό, θα ενημερωθούν από τον Δ/ντή του σχολείου για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών τους τις πρώτες μέρες και για να λύσουν τις εύλογες απορίες που θα υπάρχουν στην αρχή της φοίτησης των παιδιών τους.

Οι γονείς των μαθητών/τριών των υπολοίπων τάξεων θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του σχολείου σχετικά με τη λειτουργία του πρωινού προγράμματος και για τη λειτουργία του Ολοήμερου. Σας συνιστούμε να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα του σχολείου μας http://2dim-lefkad.lef.sch.gr/ για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις σε σχέση με τη λειτουργία του.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους(αίθουσες διδασκαλίας και εσωτερικοί διάδρομοι) για τους μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και για όποιον μπαίνει στο σχολείο και είναι απαραίτητη για την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καλό θα είναι κάθε μαθητής να έχει μαζί του τουλάχιστον δύο υφασμάτινες μάσκες σε διαφορετικές πλαστικές θήκες. Θα πρέπει επίσης να έχει μπουκαλάκι με νερό αφού δεν συνίσταται η χρήση των βρυσών στον προαύλιο χώρο. Η καθαριότητα των χώρων είναι συνεχής και ενδελεχής, στις αίθουσες υπάρχουν αντισηπτικά ενώ στις τουαλέτες υπάρχουν σαπουνοθήκες και χαρτί για να πλένουν και να σκουπίζουν οι μαθητές/τριες τα χέρια τους.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια έχει πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 θα πρέπει να παραμένει σπίτι του και οι γονείς του να έρχονται σε επαφή με τον παιδίατρο τους και να ενημερώνουν άμεσα το σχολείο για κάθε εξέλιξη σε σχέση με την υγεία του. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όπου έχουμε αναρτήσει τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η νέα πραγματικότητα είναι διαφορετική και δύσκολη. Όμως με τη συνεργασία όλων, πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Άλλωστε τα παιδιά προσαρμόζονται πιο εύκολα από εμάς τους μεγαλύτερους στις νέες συνθήκες και μπορούν να μάθουν γρηγορότερα και να εφαρμόζουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες για την ασφαλή παραμονή τους στο σχολείο.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε την προσκόμιση του ΑΔΥΜ για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής για τους μαθητές της Δ΄ τάξης και για όσους μαθητές της Α΄ τάξης δεν το έχουν φέρει ακόμη.

 

Ο  Δ/ντής  του Σχολείου

Παναγιώτης Μαρούσης